El Centre LGTBI és el punt de trobada, reflexió i visibilitat sobre diversitat sexual i de gènere de la ciutat de Barcelona que va obrir les portes a principis d’any. Una setmana després de l’obertura va rebre un atac feixista i homòfob que va provocar la indignació social. La ciutadania va mostrar el seu suport i solidaritat amb missatges als vidres de l’equipament que des de l”Àrtic’ volem recordar i ensenyar.

Fotografia trans

El centre desenvolupa diversos programes dirigits, entre altres qüestions, a promoure la creació cultural i artística LGTBI, afavorir iniciatives de sensibilització sobre diversitat sexual i de gènere. La primera exposició del centre és ‘Construccions identitàries’, de Mar C. Llop, que es podrà veure fins a finals de febrer i tracta sobre el procés de trànsit de les persones trans.

 

ACATHI i les biblioteques vivents

A la biblioteca vivent els llibres són persones

i a través de petites converses les participants aprendran a fer desaparèixer els estereotips. A més de conèixer la persona també hi podem interaccionar, preguntar i esclarir els nostres dubtes. ACATHI ofereix acompanyament a persones que busquen refugi per la seva orientació sexual o la seva identitat de gènere. A l”Àrtic’ hem parlat amb diversos testimonis de la biblioteca vivent.