ARC PROCICAT

L’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, l’ARC, ha emès un comunicat en què critica a la Generalitat de Catalunya i al Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per la seva gestió dels rebrots del coronavirus. Aquesta associació, que agrupa el 80 % del sector de la música en directe, denuncia la gestió confusa que “parteix d’un desconeixement total del sector cultural, que provoca incertesa en el públic i la cancel·lació innecessària d’activitats culturals, principalment per part de l’administració pública”.

Les reclamacions de l’ARC

En el seu escrit, l’ARC ordena les seves reclamacions en quatre punts. En les seves pròpies paraules:

1. Reconeixement explícit per part de la Generalitat de Catalunya i del Procicat, de la seguretat en els concerts en què es respecten escrupolosament totes les mesures i protocols decretats, i l’evidència que no hi ha cap indici de contagis per covid-19 als concerts i actes culturals, segons afirmen públicament diversos experts.

2. Comunicació directa i efectiva de la Generalitat de Catalunya amb tots els ajuntaments de Catalunya, respecte a la conveniència que es realitzin els concerts i les festes majors programades, respectant les mesures de seguretat sanitària establertes en cada moment.

3. Instar que s’obri una investigació interna dins del Departament de Salut, a fi d’aclarir les presumptes recomanacions fetes des del Departament a diversos Ajuntaments de Catalunya, aconsellant anul·lar concerts, festivals i festes majors senceres previstes com a mesura de prudència, quan ja existeix una normativa específica per realitzar totes aquestes activitats i que ja s’ha demostrat sobradament que s’estan complint.

4. Un rescat econòmic urgent i suficient de totes les empreses dedicades a la música en viu, perjudicades per les anul·lacions dels concerts programats, a fi d’evitar la fallida generalitzada d’empreses en les pròximes setmanes. Unes empreses que sustenten un percentatge molt elevat de la música en viu de tot el país.

Una associació amb forta implantació

Amb més de 40 anys d’història, l’ARC s’ha convertit en un col·legi professional oficiós per als promotors, mànagers i representants de la música en directe catalana, amb més de 60 empreses associades. A més, des de fa 18 anys són els organitzadors dels Premis ARC, que premien la música en directe a Catalunya.