cursa merce 2023
Foto: Ajuntament de Barcelona

La Cursa de la Mercè 2023 a Barcelona tornarà a aplegar milers de corredors populars, coincidint amb les Festes de la Mercè. La competició farà el recorregut habitual, que ja va recuperar fa dos anys. Enguany, la inscripció a la 45a edició de la cursa estarà limitada a 10.000 corredors.

Et detallem tot el que has de saber sobre la Cursa de la Mercè 2023 a Barcelona: dates, recorregut, inscripcions, dorsals… També caldrà estar pendents de la previsió del temps.


Què vols saber sobre la Cursa de la Mercè 2023 a Barcelona?


Cursa de la Mercè 2023: dia i hora

La Cursa de la Mercè 2023 serà diumenge 17 de setembre, a partir de les 8.30 h del matí. La sortida i l’arribada es farà a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Recorregut de la cursa de la Mercè 2023

El recorregut de la Cursa de la Mercè 2023 és l’habitual. El circuit té la sortida i l’arribada a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Seran 10 quilòmetres amb avingudes àmplies i espai per córrer que afavorirà que no hi hagi aglomeracions. L’itinerari és el següent:

 • avinguda de la Reina Maria Cristina – plaça d’Espanya – avinguda del Paral·lel – carrer de Calàbria – Gran Via de les Corts Catalanes – plaça de Tetuan – passeig de Sant Joan – passeig de Lluís Companys – carrer de Buenaventura Muñoz – carrer de Roger de Flor – passeig de Pujades – passeig de Lluís Companys (andana central) – ronda de Sant Pere – plaça de Catalunya – ronda de la Universitat – plaça de la Universitat – ronda de Sant Antoni – carrer de Sepúlveda – carrer de Viladomat – avinguda del Paral·lel, carrer de Viladomat (calçada Besòs) – avinguda del Paral·lel – plaça d’Espanya – avinguda de la Reina Maria Cristina.
Recorregut cursa de la mercè 2022 Barcelona

Com serà la cursa de la Mercè?

L’organització ha limitat la participació a 10.000 corredors i s’ha arribat a la xifra després que l’any passat es van assolir els 8.000 inscrits.

Inscripcions per a la Cursa de la Mercè 2023 (tancades)

Sobre les inscripcions de la Cursa de la Mercè 2023, has de saber que la participació ha quedat limitada a 10.000 corredors. L’any passat es van superar el nombre màxim de 8.000. Les inscripcions ja no es poden fer perquè estan tancades mitjançant el lloc web del portal Xip Groc.

El preu era de 5 € si es disposa de xip groc propi, o de 7 € si no se’n disposa i se’n lloga un de blanc. La recaptació anirà destinada a fins benèfics, igual que els últims anys, en aquest cas a l’associació In Via, una entitat social que treballa en la prevenció i per l’eradicació de les condicions de desigualtat que generen violència i discriminació.

Recollida de dorsals per a la Cursa de la Mercè

A l’hora de fer la inscripció, s’ha de posar quan es recollirà el dorsal i la samarreta a la Fira del Corredor. Aquesta estarà ubicada al pavelló d’Itàlia, a la plaça de Carles Buïgues, al costat de les fonts de Montjuïc. Hi ha quatre franges disponibles. Per recollir els dorsal és indispensable el comprovant, ja sigui en paper o en format digital.

 • divendres 15 de setembre, d’11 h a 15 h
 • divendres 15 de setembre, de 15 h a 20 h
 • dissabte 16 de setembre, de 10 h a 15 h
 • dissabte 16 de setembre, de 15 h a 19 h

Cursa Mercè Jove

La 45a edició de la Cursa de la Mercè, que ha arribat a un acord d’esponsorització amb Bimbo, augmenta la seva oferta esportiva. Com a novetat, estrena la Cursa Mercè Jove Bimbo Global Race, dirigida a joves nascuts entre els anys 2007 i 2011 que desitgin practicar esport i formar part de la prova. Aquesta és una cursa de distàncies adaptades a l’edat dels participants (800 metres per als nascuts els anys 2010 i 2011 i 1.600 per als nascuts el 2007, 2008 i 2009). La inscripció de la mateixa té un cost de 3 euros. El límit és de 1.500 participants.

 • Sortida: 11.30 h des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina.
 • Inscripcions: té un cost de 3 euros i es pot fer al lloc web de Xip Groc.
 • Recorregut: avinguda de la Reina Maria Cristina, avinguda de Rius i Taulet fins al carrer de Mèxic, girarà per tornar a l’avinguda de Rius i Taulet fins al carrer de la Guàrdia Urbana i l’arribada serà, un altre cop, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Cursa de la Mercè inclusiva

La 2K Mercè 2023 és una nova modalitat de carrera inclusiva de 2 quilòmetres, cohesionada amb la principal de 10 quilòmetres. Hi podran prendre part persones amb discapacitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda que, per condició física, no poden córrer una distancia de 10 quilòmetres.

 • Sortida: 9 h des del carrer de Sepúlveda amb Comte Borrell.
 • Inscripcions (tancades) : al lloc web de Xip Groc.
 • Recorregut: carrer de Sepúlveda amb Comte Borrell, carrer de Viladomat, avinguda del Paral·lel, plaça d’Espanya i avinguda de la Reina Maria Cristina.

Què vols saber de les Festes de la Mercè 2023?