Al carrer de la Princesa, 11, hi ha una botiga més que centenària que ha mantingut el seu encant i continua sent un referent per la formació de professionals de la màgia d’arreu del món.

Fundada el 1881

El Rei de la Màgia va ser fundada per Joaquim Partagàs el 1881. La botiga va obrir al número 7 del carrer de la Princesa i tres anys després, es va traslladar al local actual. Poc després, el 1894, Partagàs va obrir un teatre al número 30 de la rambla del Centre. Es deia El Salón Mágico i va ser el primer teatre de màgia de l’estat.

rei magia foto antiga

Un teatre de màgia

Rosa Maria Llop, propietària d’El Rei de la Màgia, i el seu marit, Josep Maria Martínez, se’n van fer càrrec del negoci. Al 2011 van obrir el Teatre Museu El Rei de la Màgia al carrer de Junqueras, 15. Un projecte de teatre, museu i una escola que va tancar el 2018.

Brossa, Coppola i Harry Potter

El Rei de la Màgia té un llibre de visites i amics que es va obrir amb la reinauguració del local, ara fa 30 anys. Hi ha grans noms de la màgia i l’art, com Joan Brossa. Va ser ell qui va avisar els propietaris actuals que el negoci es traspassava.

També ha passat per El rei de la Màgia Francis Ford Coppola. Va comprar algunes coses pel seu fill, aficionat a la màgia, com ara “les pissarres del diable”, “la moneda que passa d’un lloc a l’altre” o “els quatre asos”.

Un dia es va presentar una comitiva de Hollywood que venien de la producció de Harry Potter. Van comprar cartells, varetes màgiques i es van estar mirant la decoració de la botiga. Curiosament, la botiga de màgia de la primera pel·lícula de Harry Potter s’assembla molt a El Rei de la Màgia. Una història que ens explicava La Rosa Maria LLop.