Al passeig d’Isabel II, 14, sota els Porxos d’en Xifré, hi ha el restaurant 7 Portes. Aquest local va ser testimoni de la història d’amor apassionada entre l’actriu i estrella de Hollywood i diva Ava Gardner i el torero Màrius Cabré. Paco Solé Parellada, propietari del local, n’explica la història.

Gardner, Sinatra, Cabré

L’Ava Gardner era una gran actriu, una diva de Hollywood que quan va conèixer Cabré tenia una relació amb Frank Sinatra. Però el torero va aconseguir convidar-la al restaurant 7 Portes. Després de tres dies de dinars junts al local, tothom va començar a sospitar que hi havia una relació que anava més enllà de la gastronomia. Algú va avisar Sinatra i aquest es va presentar a Barcelona, on sembla que es va muntar un bon embolic a l’hotel on s’estava Gardner.

El grup dels metges

Solé recorda que els seus avis regentaven la Fonda Europa, a Granollers, quan van decidir obrir un local a Barcelona. El primer dia que van obrir van fer 60 clients; el segon, 200.

Solé explica una anècdota relacionada amb un grup de clients a qui coneixien com “el grup dels metges”. N’eren vuit, però amb els anys van anar morint: 7, 6, 5, 4, 3, 2… fins que en va quedar només un. Aquest va seguir anant al restaurant fins que es va morir.

Un racó per a la passió desaprofitat

Al restaurant hi ha taules amb ambient reservat perquè les parelles s’hi trobin a gust i siguin lliures per estimar-se. Solé, quan es van crear, sospitava que algun dia es trobarien uns clients en una situació compromesa. També hi ha un saló privat molt demanat per les persones que volen tenir una reunió confidencial.

Un clàssic

Solé confessa que la conversa més habitual amb els seus fills respecte del negoci és com fer que un restaurant clàssic no sigui considerat un restaurant antiquat. Té molt clar que el 7 Portes no viu dels clients que hi van, sinó dels que hi tornen.