La Fundació Quatre Vents, com moltes altres dedicades a les famílies més vulnerables, s’ha hagut de reinventar arran de l’emergència social i sanitària que ha suposat la pandèmia de la covid-19. Abans de la crisi, la fundació ajudava especialment els nens més petits del barri del Raval, entre els 0 i els 4 anys. Entre altres feines, asseguraven a les famílies les cures dels més petits en el cas que les mares o els pares haguessin de sortir a treballar, i d’aquesta manera sabien que estaven ben atesos. Ara, amb moltes famílies confinades i a l’atur, el panorama és desolador i per això han posat en marxa una iniciativa de xecs bescanviables per aliments frescos.

Fruites, verdures, carn i peix

Els xecs estan valorats en 180 € i tenen una validesa de dues setmanes. Ja és la tercera remesa d’aquests xecs que la fundació ha posat en marxa i en els d’aquesta setmana hi ha col·laborat l’ONG Educo.

Aquests xecs només es poden bescanviar al Mercat de Sant Antoni i només per productes frescos com ara llegums, verdures, fruites, carn o peix. Amb aquesta restricció des de la Fundació Quatre Vents es volen assegurar que els més petits poden seguir una dieta sana i equilibrada.

Altres productes

Des de la fundació són conscients que els més petits tenen necessitats concretes i per aquest motiu també ofereixen alguns productes del Banc dels Aliments si les famílies ho demanen. La Fundació Quatre Vents s’assegura que les famílies rebin bolquers, llet i productes de primera necessitat per als més petits.