El coronavirus ha modificat la forma de declarar dels detinguts o investigats. El 27 de març es va prohibir el trasllat d’aquestes persones a les seus judicials i des d’aleshores els Mossos d’Esquadra han gestionat més de 4.088 videoconferències. Amb aquest sistema es permet que els detinguts puguin declarar de forma telemàtica davant del jutge i en presència del fiscal, advocat i, en alguns casos, amb testimonis o víctimes.

54 comissaries connectades

Aquest sistema suposa una modernització pel cos de policia i ja s’ha implantat a 54 comissaries catalanes i de l’Àrea de Custòdia de Detinguts de Barcelona. Segons informen els Mossos, la Divisió de Sistemes d’Informació Policial “ha treballat intensivament per fer possible la instal·lació d’aquest model telemàtic que ha suposat que des de les diferents dependències policials es gestioni de manera eficaç i directament la videoconferència entre tots els intervinents”.

70 declaracions al dia

Durant aquest temps els Mossos han gestionat 4.088 videoconferències, 1.992 són declaracions judicials i 2.096 en seu policial, és a dir, abans de passar a disposició judicial.  Si centrem l’atenció a Barcelona,  a la nostra ciutat diàriament i de mitjana s’han fet una setantena de videoconferències.

Detinguts amb covid-19

La policia catalana ha habilitat mesures extraordinàries per tractar els detinguts amb coronavirus o amb símptomes de partir-ho. En aquest cas, se’ls ha traslladat a altres dependències policials per evitar el contacte amb la resta de detinguts. A més, tants els agents com les persones que han de declarar van amb equips de protecció individual.