Festival Sónar 2019

D’entre els festivals de música de l’estiu ja hi ha una primera gran baixa pel coronavirus. El Sónar ha fet públic aquest divendres un comunicat en què confirma que anul·la l’edició d’aquest 2020, que l’ajorna fins al 2021 i que comença a treballar de cara a l’any vinent. “Aquesta decisió ha estat l’única possible per garantir plenament la salut i la seguretat de tots els assistents, artistes i equips involucrats”, asseguren els responsables en el comunicat. La cancel·lació afecta tant el Sónar com el Sónar+D.

La baixa del Sónar arriba després de conèixer-se la cancel·lació del Festival Jardins de Pedralbes i quan encara no és clar el futur d’altres cites musicals per excel·lència de l’estiu com són el Primavera Sound, el Cruïlla o el Vida. Els responsables del festival, però, han anunciat que preparen una edició extraordinària del Sónar+D de cara al setembre i que serà fonamentalment, “en línia, obert a tothom i gratuït”. Se celebrarà els dies 18 i 19 de setembre al CCCB, l’espai on el festival va néixer i créixer. El Sónar+D CCCB tindrà un “format i contingut dissenyats específicament per al context actual” i hi haurà classes magistrals, conferències i activitats en xarxa.

El Sónar ja mira cap al 2021

Així doncs la 27a edició del festival queda ajornada per al 2021 i ja hi ha les dates decidides: serà el 17, 18 i 19 de juny al recinte firal de la Gran Via i de Montjuïc i, de fet, l’organització ja treballa per reprogramar per a llavors la majoria dels xous i activitats que tenia preparats per aquest any.

Els qui tenien entrades per aquest any, el proper 19 de maig rebran un correu de l’organització explicant-los que, o bé les poden conservar per a l’any vinent o, si ho prefereixen, poden recuperar els diners.