En Carles va viatjar a Itàlia i va tornar a casa a finals de febrer. L’endemà de la tornada, es va començar a trobar malament i de matinada la seva filla el va convèncer per anar a urgències. Quan va entrar a l’Hospital Clínic no sabia que s’hi estaria tant de temps. De fet, encara no n’ha sortit.

Va ser diagnosticat amb covid-19 i ha estat 32 dies ingressat a la unitat de cures intensives (UCI). Després de passar més d’un mes en estat greu, la seva salut ha millorat i ja ha estat traslladat a planta, on s’està acabant de recuperar.

És un dels pacients que més temps ha estat ingressat a la zona destinada als pacients greus, tot i que no és l’únic. A l’Hospital Clínic hi ha hagut altres casos de malalts per covid-19 que han superat el mes ingressats a l’UCI. Ara que en Carles es troba millor, ha compartit la seva experiència de superació a través d’un vídeo que ha publicat el Clínic al seu compte oficial de Twitter.

La recuperació d’aquest pacient coincideix amb una millora de les xifres generals a Catalunya. Els malalts greus s’han reduït a la meitat en els darrers 15 dies i la pressió a les UCI ha disminuït respecte als pitjors moments de l’epidèmia, quan la situació va ser propera al col·lapse tot i l’increment dels llits a les unitats greus per poder atendre els malalts per coronavirus.