El govern municipal fa un pas més en la lluita contra el coronavirus en els barris més afectats per la pandèmia i engega un nou programa enfocat a ajudar-los a fer una bona quarantena, ja sigui perquè han donat positiu en la covid-19 o perquè han tingut un contacte amb un contagiat i les característiques de la llar no permet fer un bon aïllament.

La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha explicat que el pla inclou diverses mesures com, per exemple, fer arribar-los alimentació, ajudar en la recollida de residus, netejar i desinfectar la llar i, finalment, facilitar-los una llar alternativa per fer una bona quarantena.

Tarafa ha destacat la importància d’aquest programa —del qual ja fa uns dies que s’ha activat— sobretot perquè arriba en l’inici de la desescalada i, per tant, “cada contagi que evitem compta, ja comptava abans i també compta en el procés de desconfinament”.

Reallotjaments alternatius per a bons aïllaments

D’entre les mesures impulsades, una de les més significatives és posar a disposició d’aquestes persones o unitats familiars nous llocs on viure temporalment i així fer un bon aïllament. Això es farà, d’una banda, utilitzant els anomenats hotels salut amb 1.296 places, de les quals, només n’hi ha 312 d’ocupades.

D’altra banda, també s’activen 165 noves llars: 85 són apartaments turístics gratuïts per a les famílies i a més, s’ha obert un nou hotel salut a la Sagrada Família amb 80 habitacions que a més, comptarà amb el suport social de la Fundació Sant Pere Claver. Fins ara, s’han derivat tres persones a pisos turístics i 11 a hotels.

Les dades del programa

Fins al moment, 585 persones ja han rebut alimentació a domicili, la Creu Roja, a més, ha fet arribar medicaments a casa a 182 llars de la ciutat, Open Arms ha distribuït material sanitari a 90 barcelonins —tot i que hi ha capacitat per repartir més de 3.000 mascaretes, guants i altres materials de protecció. També ja s’ha iniciat la recollida de residus a la porta de casa —41 pisos— i ja s’han fet 10 desinfeccions a domicilis, tot i que hi ha peticions per fer-ne 500.

A mitjans d’abril ja va presentar un pla de xoc amb mediadors de carrer als barris més afectats per la covid-19 per reforçar la informació al veïnat. Una iniciativa amb què s’ha informat de la importància de confinar-se i complir amb les mesures sanitàries.