Els alumnes de l’Escola EICA -que treballa amb joves en risc d’exclusió social- i alumnes del centre educatiu Ouers Dream School, han realitzat tasques de neteja durant una hora a la platja del Somorrostro. La majoria de residus que se n’han extret són plàstics, ampolles de vidre, envasos de begudes alcohòliques i també moltes tovalloletes humides. Cada vegada que l’entitat organitza aquesta acció treu de la platja entre 60 i 100 quilos de residus. La d’aquest divendres és la XVI edició de la Triatló Yotuba. Des de l’any 2015, l’organització fa cada any fins a sis accions per buidar les platges de residus.

Els espigons, un pou d’escombraries

Una de les tasques dels voluntaris ha estat acostar-se fins a l’espigó del Gas. Segons Fernando Fernández, president de Yotuba, els espigons acumulen molta brutícia, que queda atrapada en els racons de les roques. “Hi ha molts visitants als espigons. Alguns usuaris hi deixen restes de menjar i begudes, i també els pescadors omplen de brutícia aquest espai”, ha denunciat Fernández.

La propera triatló de l’organització, o recollida de residus, es farà a l’octubre. En aquesta ocasió hi participaran els treballadors del Gremi d’Hotels de Barcelona. Habitualment Yotuba treballa a les platges de Barcelona traient del fons marí les deixalles que s’hi acumulen.