La seixantena de famílies de l’Eixample Esquerra i de Sant Antoni posen sobre la taula dues noves propostes per poder accedir a l’escola pública. En una roda de premsa, han plantejat la possibilitat d’ocupar els barracons on ara hi ha els estudiants de l’Institut Viladomat, que l’any que ve es trasllada a unes instal·lacions definitives.

Segons la plataforma es podria posar en marxa una escola temporal de dues línies de P3 (50 nens).

Excés d’escoles concertades, segons la FaPaC

La FaPaC també ha reivindicat la necessitat de defensar l’escola pública de proximitat i ha denunciat “l’excés d’escoles concertades” en aquesta part de l’Eixample. Per això, la seva presidenta, Belén Tascón, ha proposat reconvertir algun dels quatre centres concertats amb menys demanda en una escola pública.

Les famílies que denuncien la manca de places públiques a aquesta zona han llegit un manifest en què denuncien la falta de previsió de les autoritats. I també acusen el Consorci d’Educació de falta de transparència en el procés de preinscripció.

La plataforma de famílies tenen el suport de diferents AMPA del barri, de l’Associació Veïns i Veïnes de Esquerra de l’Eixample, de l’Associació Veïns i Veïnes de Sant Antoni i dels sindicats USTEC-STEs ( IAC) i CGT.

Falta de places públiques a diferents barris de la ciutat

Amb l’inici del procés de preinscripció, famílies de l’Eixample, Gràcia, Guinardó, Sants i Sant Andreu van denunciar la falta de places públiques en alguns barris el curs que ve. Denuncien manca de previsió de les autoritats i ja s’han manifestat en diverses ocasions, davant del Consorci, per reclamar una solució i també en una protesta unitària a la plaça de Sant Jaume.