Voluntaris netegen el fons marí de la platja de la Barceloneta

Una vintena de voluntaris s'han aplegat aquest diumenge a primera hora del matí a la platja de la Barceloneta per netejar el fons marí d'aquesta zona. A diferència d'altres cops que s'ha organitzat aquesta acció, aquesta vegada no han trobat ampolles ni deixalles gaire grosses llançades pels banyistes, sinó bocins de plàstic i restes que la pluja ha arrossegat de la ciutat al mar.

La iniciativa la promou una empresa dedicada a les excursions d'immersió i s'ha difós a través de les xarxes socials. Els voluntaris s'han dividit en tres grups: un format per esportistes d'apnea, que són els que s'encarreguen de recollir la brossa a tres o quatre metres de profunditat; un segon grup de nedadors que traslladen els residus fins a la vora de la platja; i un tercer grup que ho col·loca tot en contenidors.

Tota aquesta tasca s'ha complicat perquè han sortit bocins petits de papers o plàstics, com per exemple l'embolcall d'un caramel, que estan enganxats a les roques i als eriçons de mar. Es tracta de residus molt malmesos, alguns ja en descomposició, que els voluntaris han d'agafar i desplaçar amb molta cura perquè arribin als contenidors de recollida disposats sobre la sorra de la platja.