“Quatre dies abans de l’ocupació, demanaven pizzes per telèfon i recollien la comanda a la porta de l’immoble”

. Amb aquesta estratègia, explica Eduard Rodríguez, els membres de la banda ja desarticulada  justificaven que feia dies que vivien als habitatges que ocupaven. Així, quan hi arribava la policia no els podia desallotjar al moment. Un altre mètode era portar a les ocupacions una familiar que estava embarassada per donar la impressió que es tractava d’una ocupació social. “Aquestes organitzacions se n’aprofiten, la picardia no sol ser pròpia d’una persona que està en un estat de necessitat”, afegeix el cap d’Investigació dels Mossos d’Esquadra de Nou Barris.

Abans de cometre l’ocupació, la banda tenia un contacte que reformava pisos buits de bancs. Segons els Mossos d’Esquadra, aquesta persona informava l’organització sobre quan podrien entrar a l’habitatge, “tenien informació prèvia”. Posteriorment, rellogaven els pisos i inicialment demanaven uns 1.200 euros pels immobles.

La banda estava formada per un líder, un delinqüent reincident i conegut a Nou Barris, i joves a qui captava. A més d’ocupacions, cometien robatoris a la Zona Franca, traficaven amb armes i gestionaven plantacions de marihuana.