Les persones concentrades han mostrat una pancarta amb el missatge “Fora els feixistes de la universitat”. S’han viscut moments de tensió durant la celebració de l’acte. Mentre la protesta es feia sentir als passadissos de la universitat, un grup de voluntaris de Societat Civil Catalana i algunes de les persones concentrades s’han fet empentes.

Societat Civil Catalana ha explicat a betevé que el rector de la UB, Joan Elias, ha decidit posar punt final a l’acte perquè “no ha pogut garantir la seguretat dels assistents“. L’entitat assegura que ha demanat la presència i l’actuació dels Mossos d’Esquadra, però que la universitat “no els ha deixat entrar”. Per ara, els responsables de SCC diuen que no es plantegen repetir l’acte i que es troben “impactats” pels fets ocorreguts.

La UB ha explicat que no tenen relació amb l’organització i que només els han llogat la sala. Assegura que en altres ocasions l’edifici ha llogat l’auditori per dur-hi a terme congressos a altres entitats de signe molt diferent, com l’ANC, sindicats o partits polítics. La universitat també diu que es tracta d’un acte cultural i no va considerar que hi hagués cap motiu per impedir-lo.

Societat Civil Catalana, crítica amb la protesta

L’acte en homenatge a l’escriptor ha pogut començar a les 18.30 h, a l’hora prevista, tot i que a porta tancada per evitar una possible entrada de les persones concentrades. Societat Civil Catalana ha denunciat l’actitud de les persones concentrades. Tot i això, l’entitat ha deixat clar que aquestes protestes no evitaran que segueixin organitzant actes com aquest.