L’acusació particular del cas Somorrostro, que exerceix l’advocat de les quatre víctimes, vol demanar fins a 21 anys de presó per als presumptes autors de l’atac homòfob. Els fets van passar el 29 de maig, quan les dues parelles eren a la platja del Somorrostro amb amics i un grup de quatre joves se’ls van acostar i els van agredir físicament i verbalment per ser homosexuals. A un d’ells, fins i tot, li van trencar la mandíbula i va haver d’ingressar a l’hospital.

L’advocat Guillermo Ramírez veu en aquest fets tres delictes de lesions amb traïdoria, perquè a tres de les víctimes les van agredir quan estaven d’esquenes, i un delicte de lesions amb deformitat per la fractura maxil·lar que va patir un altre dels nois. Cadascun dels delictes, amb l’agreujant d’un delicte de discriminació, pot tenir una condemna de fins a cinc anys en el primer cas i de sis anys en el segon.

El cas s’està investigant als jutjats

Quatre mesos després de l’agressió, el cas s’està investigant ara al Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona. L’acusació particular espera que la fase d’instrucció es tanqui aquesta tardor i que hi hagi data per a un judici l’any vinent.

Segons la investigació dels Mossos d’Esquadra, va ser una agressió sense cap discussió prèvia i els atacants van escollir les víctimes per la seva condició sexual. Dos mesos després dels fets, van aconseguir detenir tres dels presumptes agressors i el quart es va acabar entregant dies després.