sant pau entrada

L’antic recinte de l’Hospital de Sant Pau té preparades 4.000 dosis de la vacuna contra la covid-19 per al primer cap de setmana de setembre però, de moment, només 400 persones han demanat hora per anar-hi. Davant d’això, el Departament de Salut ha fet una crida per ampliar aquest minso 10 % que ha reservat el vaccí.

Des del 19 de juny el recinte de Sant Pau és un dels punts de vacunació de la covid on s’hi pot anar sense haver demanat hora abans. Entre setmana, però, també s’ha habilitat com a punt de vacunació sense cita prèvia, de 16 a 20 h. De fet, alguns dies d’estiu s’han format cues de gent per vacunar-se al carrer. L’accés del punt de vacunació es fa pel carrer de Sant Antoni Maria Claret amb Independència.

Aquesta crida és un esforç més del govern català per arribar a la fita anunciada. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va anunciar que l’objectiu del mes de setembre és assolir el 80 % de població vacunada administrant dos milions de dosis. Salut vol recuperar el ritme d’immunització perdut durant l’agost, ja que les punxades administrades s’han reduït a la meitat en dos mesos.

A tocar del 70 % de barcelonins amb la pauta completa

Segons les dades més recents, el 69,8 % dels barcelonins ja està vacunat amb la pauta completa, és a dir, 1.155.069 ciutadans. Per àrees bàsiques de salut, la divisió que utilitza la Generalitat per analitzar les dades, la Verneda és el sector amb més població immunitzada, un 76 %. Per contra, el Raval Sud és la zona amb les dades de vacunació més baixes i l’única que no ha superat el 50 % de ciutadans amb la pauta completa.

Com avança el ritme de vacunació?

Consulta el percentatge de població vacunada a Barcelona i a Catalunya segons l’edat dels ciutadans