Acampada Som Oci Nocturn

L’acampada de la plataforma Som Oci Nocturn arriba aquest dijous a la segona jornada juntament amb la decisió del TSJC de no aixecar restriccions a locals i discoteques, tal com demanava el recurs presentat per FECASARM. Entre els empresaris, cap sorpresa i un reforç de la voluntat de mantenir la vaga de fam i l’acampada fins aconseguir els seus objectius: una data definitiva de reobertura amb uns protocols pactats.

“Hi havia una petita esperança, però hi havia la possibilitat que el TSJC no acceptés el recurs. Això referma la nostra posició de quedar-nos aquí fins que la conselleria de Salut no ens doni una data d’obertura clara, afirma Ramon Mas Espinalt, de la plataforma Som Oci Nocturn. Segons diuen, fa dos mesos que esperen una reunió amb la Generalitat per trobar una sortida a un sector que fa any i mig que no teballa amb normalitat i que assegura que ja es troba en una situació insostenible.

Una data definitiva

Volen que la data de reobertura de l’oci nocturn, que impliqui que no es torni a tancar, la posi la Generalitat. Això sí, tampoc no volen que les presses i la intenció de l’Ajuntament de Barcelona d’evitar botellades i incivisme al carrer durant la Mercè, els posi en una situació polèmica. “Entenc que l’Ajuntament vulgui que reobrim perquè hi haurà problemes al carrer. Però potser creiem que és millor reobrir a l’octubre, opina Mas Espinalt. Reobrir per la Mercè o la Diada podria ser contraproduent perquè encara hi hauria rebrots i encara seríem els culpables, quan és una situació en què podem tenir una petita incidència, però no la màxima responsabilitat”. I és que se senten discriminats i criminalitzats respecte a altres sectors.

Insisteixen en un control covid

La reobertura que reclamen la volen amb tot l’horari del sector, però també amb una sèrie de protocols pactats amb Salut per tal d’assegurar la seguretat sanitària de l’oci nocturn. Volen negociar l’aforament. “Pot ser del 50 % al principi”, apunta Som Oci Nocturn. I també l’accés a través del certificat de covid, una mesura que fins ara la Generalitat rebutja.