La conselleria de Salut s’ha proposat agafar embranzida i punxar dos milions de vacunes contra la covid-19 al setembre. Per això, l’estratègia dels punts de vaccinació mòbil sense cita continua: aquest dijous se n’ha instal·lat un a la Trinitat Vella, dirigit als veïns no immunitzats i als col·lectius vulnerables que encara no havien fet el pas. Fins a les dues del migdia, s’han injectat 110 dosis de la vacuna de Janssen.

Segons Marta Sanz, infermera i coordinadora del dispositiu, s’han desplaçat a la Trinitat Vella perquè hi ha “deficiència de vacunació” en alguns sectors del barri. De fet, l’objectiu d’aquests punts és arribar a persones vulnerables que no s’havien vaccinat fins ara per motius laborals, culturals o socioeconòmics. La Creu Roja i l’Agència de Salut Pública han recorregut comerços i restaurants de la zona per animar els veïns.

La llengua i la bretxa digital, murs contra la vacuna

L’equip de sanitaris ha explicat a betevé que al llarg del matí s’hi ha acostat gent que, per exemple, el fet de no conèixer la llengua catalana o castellana els ha fet molt difícil el procés de vacunació o bé que no disposen d’eines digitals per demanar cita a través d’internet. Sigui com sigui, finalment s’hi han apropat veïns de tota mena i fins i tot ciutadans que provenien d’altres barris de Barcelona o de fora de la ciutat.

Usuaris fent cua per rebre el vaccí de Janssen a la Trinitat Vella

Als punts mòbils de vacunació com el de Trinitat Vella s’hi injecta el vaccí de Janssen, d’una sola dosi, dirigit sobretot a majors de 40 anys. Ara bé, al jovent de més de 18 anys que hi ha acudit també se’ls ha punxat. Aquest divendres s’instal·larà una nova carpa al número 78 de la rambla de Prim, per als barris del Besòs i el Maresme i la Mina. També funcionarà de les 10 del matí a les dues del migdia.