Un veí del barri de Sant Pere i Santa Caterina ha denunciat diverses agressions homòfobes de tipus verbal, entre les quals hi ha hagut, fins i tot, amenaces de mort. Segons el Quim Garriga, que fa quatre anys que viu de lloguer al carrer de Sant Pere Mitjà, els fets van tenir lloc el matí del divendres 20 d’agost al Pou de la Figuera.

El jove, de 34 anys, explica que tres homes el van insultar i increpar, dient-li “maricón de merda”, mentre estava assegut en un banc de la plaça. Després que ell ignorés aquests comentaris despectius, un dels agressors el va escridassar i el va amenaçar, tot dient-li “maricón de merda, ves-te’n d’aquí o et juro que et trenco el cap i et juro que et mato“.

El Quim, que des de fa quatre anys està en tractament psiquiàtric per una pallissa que va rebre a La Pobla de Segur (Pallars Jussà), va marxar espantat i es va tancar a casa, amb molta angoixa i molta por. Quan va veure una patrulla de la Guàrdia Urbana, va sortir per explicar-los què havia passat i els va donar una descripció dels fets i dels agressors.

Al cap de dos dies, el diumenge 22 d’agost, va viure un altre episodi preocupant. Des de casa seva, va sentir com l’amenaçaven cridant des del carrer, dient-li “maricón, et matarem” o “ens quedarem aquí fins que surtis i t’obrirem el cap amb una ampolla de vidre”. Segons diu, va avisar els Mossos d’Esquadra i “no van fer-hi res”.

“Tinc molta por, estic desesperat”

El jove assegura que no és la primera vegada que pateix agressions de tipus homòfob al Pou de la Figuera i que “és el tercer o el quart cop” que se sent “menyspreat” i “assetjat constantment” per la seva condició sexual en aquesta plaça. Fins i tot, afirma haver rebut nombroses trucades telefòniques anònimes en què l’insultaven i se’n reien d’ell. “Tinc molta por“, ha manifestat el Quim, que afegeix que se sent “desesperat” i que “ja no sé què fer”.

Concentració de rebuig el 5 de setembre

De moment, diverses entitats de la ciutat, com l’associació Activament, el col·lectiu Insania, Furia Trans Autònoma i el Futch Club, han convocat una concentració per diumenge 5 de setembre, a les 18 h, al Pou de la Figuera. Volen mostrar el seu rebuig a les agressions que està patint el Quim i demanar una millora de la convivència a la zona.

El cas, en mans de l’Ajuntament

L’Observatori contra l’Homofòbia s’ha posat a disposició del noi per oferir-li assessorament tant jurídic com psicològic. El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, ha explicat a betevé que s’han posat en contacte amb el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, que s’ha compromès a traslladar el cas al regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa. El mes de juny passat, l’Ajuntament ja va anunciar un pla per revitalitzar el Pou de la Figuera i millorar la convivència a la zona.