La investigació dels Mossos d’Esquadra sobre l’atac homòfob a la platja del Somorrostro la nit del 29 de maig conclou que es va produir de forma gratuïta i sense cap amenaça ni provocació prèvies per part dels agressors. Avui s’ha confirmat la detenció a Barcelona de tres joves com a presumptes autors de l’agressió a dues parelles homosexuals. Entre els detinguts, de 26, 22 i 17 anys, es troba presumptament l’autor del cop de peu que va causar una fractura maxil·lar a un dels agredits, que va haver de passar pel quiròfan. A hores d’ara encara hi ha una quarta persona implicada en l’atac pendent d’identificar.

Els agressors van seleccionar les víctimes per la seva condició sexual

Segons testimonis dels fets, aquella nit les dues parelles gais agredides estaven en companyia d’una altra parella heterosexual. Els atacants, però, van centrar l’agressió violenta, tant verbal com física, en les parelles homosexuals i en van mantenir al marge la tercera parella. Els Mossos han confirmat que els detinguts no formen part de cap grup violent organitzat ni tenen afinitats amb ideologies d’ultradreta.

La detenció dels presumptes autors ha estat possible gràcies a una recerca minuciosa a través d’imatges gravades per càmeres de seguretat als voltants del lloc dels fets. Se’ls acusa de delictes de lesions i contra l’exercici de drets fonamentals.

Necessitem que les víctimes d’agressions homòfobes les denunciïn a la policia per poder detenir-ne els autors”
Joan Carles Molinero, comissari portaveu Mossos d’Esquadra

Els Mossos fan una crida a denunciar les agressions homòfobes

El comissari portaveu dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, ha recomanat que les víctimes d’aquests atacs posin una denúncia policial, ja que és la manera de poder identificar els agressors i ha assegurat que “en aquest cas, sense la denúncia de les víctimes i els testimonis, a hores d’ara no hi hauria cap detingut“.

Els Mossos s’han posat en contacte amb l‘Observatori contra l’Homofòbia per treballar conjuntament en aquests tipus d’agressions i donar el millor tracte possible a les víctimes.