Reobertura oci nocturn

El TSJC manté el tancament de l’oci nocturn imposat per la Generalitat de Catalunya a l’inici de l’estiu. El tribunal considera suficients els arguments donats pel govern per mantenir el sector tancat, atesa la situació actual de la pandèmia pel coronavirus. Per tant, el sector haurà de romandre uns dies més sense poder tenir activitat als interiors de les discoteques i amb els horaris limitats.

Des de l’inici, els empresaris del sector demanaven la reobertura immediata. Després del rebuig per part de l’executiu català, asseguraven sentir-se decebuts i preocupats per les pèrdues econòmiques que la decisió acabarà ocasionant. Des del març del 2020, els locals d’oci nocturn no han pogut obrir la gran majoria del temps.

La decisió arriba després del recurs de la FECASARM

El TSJC havia donat a la Generalitat 48 hores per tal que justifiqués la limitació horària en la restauració i l’oci nocturn. Va ser la primera resposta al recurs que va interposar la patronal de l’oci, FECASARM, per tal que la restauració pogués obrir fins a la 1 h (en comptes de les 0.30 h, com fins ara) i que les discoteques poguessin fer-ho fins a les 3.30 h.

FECASARM va impulsar la petició un cop el mateix tribunal havia denegat allargar el toc de queda. El sector defensava que era el moment de recuperar l’activitat al 100 %.

La Generalitat justifica la pròrroga

El govern ha presentat l’argumentari en les darreres hores, abans que s’exhaurissin les 48 hores concedides pel TSJC. Tanmateix, aquest dilluns, el govern ja es va mostrar clarament en contra d’una reobertura de l’oci nocturn davant del risc d’una sisena onada. El mateix president català, Pere Aragonès, va desestimar-ho ara per ara, en considerar-ho una “desescalada ràpida” i va apostar per esperar que s’estabilitzi la situació hospitalària. “Ens ha passat cinc vegades: volem que ens passi una sisena, amb una desescalada ràpida? Hem d’intentar, com a mínim, no cometre els mateixos errors”, va afirmar.

La prioritat en aquest moment és “superar l’inici del curs escolar“.

Primera nit de l’acampada de Som Oci Nocturn

Som Oci Nocturn rep la decisió sense sorpresa

La decisió del TSJC no ha sorprès als empresaris de la plataforma Som Oci Nocturn. Precisament, en no confiar en una resolució positiva per als seus interesos, han organitzat des de dimecres a la tarda una acampada i una vaga de fam a la plaça de Sant Jaume. Asseguren que no desallotjaran la plaça tan fàcilment com ho van fer el primer cop que hi van acampar. La intenció és mantenir la protesta fins aconseguir una reunió amb la Generalitat i un calendari de reobertura total, sense marxa enrere. Tot acompanyat d’una sèrie de mesures o protocols que facin segur l’oci nocturn i que, segons defensen, puguin combatre els casos de festes il·legals i botellades.

Defensen que ara la situació és diferent per l’avenç de la vacunació. A partir d’aquí reivindiquen reprendre l’activitat amb restriccions d’aforaments per evitar la fallida d’uns negocis que, diuen, no suportaran gaire més.