La setmana passada, en plena fase 1 a Barcelona, els veïns del carrer de la Font Honrada, al Poble-sec, van ser testimonis d’una baralla ganivet en mà davant del centre de dia del barri. L’episodi va ser enregistrat des d’un balcó i betevé ha tingut accés al vídeo. En les imtages s’aprecia com un grup d’homes s’escridassa i es persegueix, fins que un d’ells treu el ganivet.

Al centre, hi acudeixen persones sense llar per menjar i dutxar-se i, últimament, diuen els veïns, només hi ha batusses i incivisme perquè s’hi acumula molta gent. “Equipaments d’aquest tipus fan falta, però podrien esponjar-ho una mica. Si no hi ha tanta gent, no es crearia tant d’enrenou. És un no viure ara, aquí”, explica Josep Alarcón, que viu just al davant de l’espai.

“No es pot dormir ni descansar”

Mònica Soler, també veïna del Poble-sec, afirma que la problemàtica ja fa anys que s’allarga. “A les cinc o les sis del matí no es pot dormir ni descansar. No respecten, no hi ha civisme de cap tipus”, relata. Assegura que mai no s’han negat que s’ajudi a qui ho necessiti, i creu que el lloc seria l’adequat si la direcció portés el centre “com l’hauria de portar”.

Veïns poble-sec
Un grup de veïns que viu just davant del centre

Un altre veí del barri, Enric Batlle, lamenta que estan desbordats. I no només a Font Honrada, sinó també a la plaça de Santa Madrona i als carrers del voltant. “Els bars, les botigues… tothom està cansat del problema“, critica. La batussa de fa uns dies és la gota que ha fet vessar el vas, i part del veïnat ha fet un pas més: recullen signatures a Change.org perquè el centre de dia tanqui.

Enfrontaments puntuals, segons la direcció

La direcció del centre ha explicat a betevé que les batusses són fets puntuals. Ara bé, reconeix que, amb l’esclat del coronavirus, els usuaris han crescut i a dins de l’equipament no hi pot entrar tothom perquè l’aforament s’ha limitat. Això ha fet que hi hagi més cues al carrer. L’Ajuntament, per la seva banda, afirma que treballa per posar-hi una solució.