protesta Arran via Laietana
Twitter: @Arran_jovent

L’organització juvenil de l’esquerra independentista Arran ha tallat aquest dimarts al matí la via Laietana per protestar contra la patronal Foment del Treball i les grans empreses, a qui consideren culpables de l’actual crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus. Un grup de joves s’han plantat al mig del carrer amb pancartes i pots de fum i han llegit les reivindicacions.

El col·lectiu acusa la patronal i les grans empreses de fer negoci amb la pandèmia i de precaritzar la vida dels treballadors. Ho han explicat en un fil de piulades.

Arran assegura que “el culpable [de la crisi] és el capitalisme” que considera que “no és un sistema vàlid per garantir una vida digna per a la majoria de les persones” i que la precarietat afecta especialment les dones. Denuncia que hi ha més d’1,3 milions de treballadors afectats per un ERTO al conjunt dels Països Catalans mentre que les grans empreses espanyoles van tancar el 2019 amb beneficis milionaris. En el mateix fil de piulades Arran assegura que “l’alternativa al sistema és la independència, el socialisme i el feminisme”.