carnaval 2020 Barcelona

Compte enrere per rebre el Carnaval 2020 a Barcelona. És una de les festes més entretingudes i divertides que se celebren arreu de Catalunya i la festa amb més disbauxa del principi de l’any.

Quines són les dates del Carnestoltes?

Barcelona ja es prepara pel Carnestoltes, que aquest 2020 s’avança al de l’any passat. Aquest any les dates del Carnaval són del 20 al 26 de febrer. Es fa sempre set setmanes després de la primera lluna plena comptant des del solstici d’hivern. Per tant, l’inici varia en funció de l’any, tot i caure sempre entre finals de febrer i principis de març. En termes religiosos, precedeix la quaresma: el diumenge següent és Diumenge de Pasqua i el diumenge de la setmana anterior és Diumenge de Rams.

Programa del Carnestoltes 2020 a Barcelona

Els actes més destacats i multitudinaris, com ja ha passat en els darrers anys, es faran al Born. Tot i això, gràcies a les entitats dels diferents barris i districtes de Barcelona, hi ha activitats arreu i per a totes les edats amb un protagonisme especial per a la rua de Carnestoltes.

  • Dijous Gras (20 de febrer): El també conegut com a dijous llarder és un dia marcat per la gastronomia. Es fan bona part dels àpats populars als barris de Barcelona, amb la truita d’ou i la coca de llardons.

Botifarra ou dijous gras

  • Divendres de Carnaval (21 de febrer): És el dia de l’Arribo del rei Carnestoltes, el rei de la festa, que ve acompanyat dels set ambaixadors de la disbauxa per contagiar l’alegria i la rauxa a tota la població. A la ciutat es fa el cap de setmana, amb una gran rua a Barcelona que els fa desfilar pels carrers del centre de la ciutat i que acabarà al Born.

rua carnaval barcelona 2020

  • Dissabte (22 de febrer): Es fan rues des Carnestoltes als barris de Barcelona.

Rua de Carnestoltes de Gràcia

  • Diumenge (23 de febrer): És el moment de la desfilada del rei Carnestoltes i la taronjada, en què el rei fa un pregó satíric en què comenta els fets més importants que han succeït durant l’any.  També té lloc el gran sarau.
  • Dimecres de Cendra (26 de febrer): Se celebra l’Enterro de la Sardina, un festeig fúnebre per acomiadar el rei Carnestoltes. També tenen lloc els darrers berenars populars.

Quin és l’origen del Carnestoltes?

El Carnestoltes és una festa molt participativa en què els ciutadans s’apleguen als carrers i es contagien de la disbauxa dels protagonistes de la festa. Antigament, era el moment de l’any permès per perdre el control públicament als carrers, i el poder de l’època va agafar les regnes de la festa organitzant un seguit d’actes, com l’Arribo del rei o l’Enterro de la sardina, que s’han convertit en icones del Carnestoltes.