Alguns barris de Barcelona s’han avançat a les activitats del Carnestoltes. El gruix de desfilades estan previstes per a dissabte i diumenge, però la festivitat ja s’ha notat aquest divendres amb les primeres rues organitzades a diversos barris de Barcelona. Un exemple n’ha estat la de Sant Genís dels Agudells, a Horta-Guinardó, amb una vintena de comparses d’entitats del barri i també de famílies i grups d’amics. Un cop acabada, han cremat el rei Carnestoltes amb l’ajuda dels Diables de Montbau, que hi han posat el foc.

La desfilada ha conclòs amb l’anunci dels guanyadors del concurs de disfresses, que ha premiat les vestimentes més originals, divertides i treballades. Tradicionalment, els veïns de Sant Genís dels Agudells organitzaven un ball de disfresses els dissabtes a la nit. Miguel Giné, vicepresident de l’associació de veïns, explica que des de fa quatre anys fan una rua els divendres a la tarda perquè els més menuts també hi puguin participar.

Altres rues com la infantil del nucli antic —a Ciutat Vella—, la de la Dreta de l’Eixample o la del Turó de la Peira també han desfilat aquest divendres.