Ja fa set anys que Catering Casanovas prepara una escudella de Carnaval per repartir entre tothom que s’apropi a l’establiment, de forma gratuïta. Durant aquest divendres al migdia, i fins que s’acabin les existències, serviran racions entre els seus clients habituals i d’altres que els descobreixen per primera vegada.

L’objectiu de la proposta és fer “una activitat de germanor” i alhora “agrair la fidelitat dels clients”, explica Santi Isern, director de càtering. Durant aquesta jornada, acostumen a fer entre 500 i 800 racions. En cas de no dur envàs, es cobra un euro simbòlic per ració.

La idea va sorgir durant un viatge a Andorra. Durant aquestes dates i amb les temperatures baixes característiques d’aquesta època al Principat, moltes parròquies organitzen una escudella popular.

Escudella “completa”

El plat porta tots els ingredients per començar la setmana de Carnestoltes amb l’energia suficient per seguir amb la disbauxa. “No porta pasta, hi posem verdures i carn, molta carn”, diu. De fet, un dels ingredients és un producte típic d’aquestes dates, la botifarra d’ou.