Superherois Clinic

El Carnaval sempre és un dia molt especial per als infants. Les infermeres de l’UCI de Neonatologia de l’Hospital Clínic volien que, malgrat les circumstàncies que els envolten, els nens prematurs que estan ingressats a l’hospital ho visquessin com un dia màgic. Aquest divendres van sorprendre els pares i van disfressar els 13 nounats ingressats d’herois i animals, un moment molt especial que ha aconseguit emocionar i treure un somriure als familiars. “Cal pensar que aquí els pares tenen sempre la mateixa rutina, i per tant una acció així és una alegria immensa“, explica Erika Sánchez, coordinadora de l’UCI de Neonatologia i impulsora de la iniciativa.

Mides diminutes

Ara fa un any, l’Erika va demanar a una amiga que fa treballs manuals que l’ajudés a disfressar els prematurs que tenien a l’UCI de Neonatologia, així com els bebès que estan ingressats a la sala de cures intensives. Rocío Cabello es va sumar de seguida a l’aventura. Van pensar que disfressarien els infants d’animals tot fent vestimentes de punt. El principal problema és que no ho havia fet mai. Però amb l’ajuda de la seva mare van aconseguir tirar endavant el projecte. “L’any passat ens van quedar unes disfresses molt grans. Encara no érem conscients de les mides tan diminutes que tenen”, explica la Rocío, que aquest any ha decidit repetir l’experiència.

Capes de superherois altruistes

Però aquesta vegada no ho ha fet sola. Mireia Pérez, de la botiga de roba infantil Diente de León, ha volgut implicar-se en el projecte. Ara fa dos mesos, una mare amb nens prematurs es va posar en contacte amb ella perquè havia tingut bessonada i li era molt complicat trobar roba pensada per a prematurs. Li agradaven molt les gorretes per a nens nounats que fa la Mireia, però no en trobava cap per als seus fills. La modista es va posar en contacte amb ells i els va fer un disseny especial. “Tot plegat em va fer conèixer una nova realitat”.

Des de llavors ha posat a la venda, a la seva botiga en línia, roba per a prematurs. Però per saber-ne més i poder fer roba pensada per a ells, es va apropar a la Maternitat, on va conèixer l’Erika. “Des del primer moment vaig tenir clar que volia col·laborar amb elles i l’Erika em va explicar el projecte de disfressar-los per Carnaval. M’hi vaig apuntar sense pensar-m’ho”. De seguida va tenir clar de què fer la disfressa: els faria unes capes de superherois. Tot, de forma altruista.

“Ho recordarem sempre”

“És una disfressa ideal per a ells. Són superherois”, assegura la Marta, mare d’una de les nenes disfressades de superheroïnes. Va ser una gran sorpresa, quan van ingressar a l’hospital ara fa un mes just estaven mirant les disfresses per al primer Carnestoltes de la seva filla, però les circumstàncies van fer que s’oblidessin per complet d’aquesta data. “Gràcies a les voluntàries la meva filla ha pogut gaudir del seu primer Carnaval i ho recordarem sempre”.