El Carnaval 2020 ha omplert de festa i disbauxa els carrers de Barcelona aquest dissabte a la tarda. Una de les més grans de la capital catalana és la Gran Rua de Carnaval de Sants, que ha centrat la temàtica d’enguany en el canvi climàtic. El personatge del Carnestoltes de Sants ha rebut un nom molt semblant al del president dels Estats Units, Donald Trump: s’anomena Tram Tram XXXVI.

Rua de Sants sobre canvi climàtic del Carnaval 2020

La cavalcada ha sortit a les 17.30 h de la carretera de Sants amb la rambla de Badal i ha avançat pel carrer de la Creu Coberta fins al carrer de Béjar. Un cop acabada la rua s’ha fet una desfilada de comparses i s’han lliurat quatre premis: a millor comparsa, millor coreografia, millor vehicle i comparsa més crítica.

Els que també s’han disfressat amb to reivindicatiu però amb caràcter més local són els membres de la plataforma Stop Tanatori, que s’han vestit de negre i han fet tombes de cartró amb les paraules “Stop tanatori”. L’agrupació veïnal protesta contra el tanatori que acollirà la finca situada al carrer dels Comtes de Bell-lloc, 76-78, on hi havia l’antic Happy Park.

Carnavalassu del Gòtic

Una hora després, a les 18.30 h, ha estat el Carnavalassu del Gòtic, que ha sortit de la plaça del Vuit de Març. Les comparses han recorregut carrers cèntrics com l’avinguda del Portal de l’Àngel i els carrers del Bisbe i de Jaume I, fins a arribar al Casal de Joves Palau Alòs, al carrer de Sant Pere Més Baix.

Carnaval 2020 al Gòtic