De lleó, de presoner, de “cowboy” o de sirena. Són disfresses relativament poc originals però, i si s’adapten a les mides i la morfologia d’un gos? La premissa és que els gossos també tenen dret a viure el Carnestoltes i, precisament, al Carnaval Caní ho poden fer. Aquesta és una iniciativa de la Vocalia de Gossos de Sant Martí que enguany celebra la segona edició. Una de les organitzadores explica que aquest tipus de Carnaval tot just s’està donant a conèixer i està creixent. Això sí, tenen clar que l’any que ve repetiran perquè “l’any passat van venir uns 150” i aquest any, diuen, han igualat les xifres: 150 participants i 52 gossos.

Rua canina

Poder compartir aquest dia amb altres amants dels gossos, fer-se fotos al “photocall” i fins i tot participar en un concurs de disfresses són algunes de les imatges més vistes en aquesta jornada, que si més no no deixa indiferents els veïns que s’hi apropen. L’organització hi convida també tots aquells ciutadans que no tenen gossos, ja que assegura que “hi trobaran també un gran festival.”

“Jo veig que el meu gos s’ho passa bé”

Aquest tipus d’iniciatives sovint són criticades, ja que freguen la línia d’arribar a cometre maltractament animal, segons col·lectius animalistes. Malgrat tot, els tenidors dels gossos que hi participen no hi veuen cap mal. De fet, creuen que “s’ho passen la mar de bé i no pateixen per res”, assegura una participant. A més, conclouen que aquí, més enllà de celebrar el Carnaval amb les persones, també el celebren amb la resta de gossos del barri.

Rua Canina