El president de la comunitat de veïns, Claudio Bancelli, ha explicat a BTV que els habitants de Santa Rosalia, 91, “s’han quedat sense paraules” per la possibilitat que els han plantejat un grup de tècnics que alguns d’ells puguin retornar a la finca. Bancelli veu sense sentit aquesta possibilitat, després de la moció aprovada la setmana passada en què s’instava el govern municipal a prendre mesures urgents per tal de reallotjar els afectats, trobar una solució definitiva per a l’immoble i garantir la seguretat de les finques properes al número 91. “A aquesta finca no s’hi pot tornar, està claríssim”, ha dit el president de la comunitat, “i menys després dels informes dels bombers i de l’estat de la finca”.

Aquest dimarts una desena de veïns de l’edifici afectat han assistit al consell de barri de la Teixonera per transmetre la seva inquietud per un hipotètic retorn a la finca. Han preguntat per la seva situació i la regidora del districte d’Horta-Guinardó, Francina Vila, els ha dit que fins que no hi hagi un informe definitiu no es podran pronunciar. En no poder obtenir més detalls sobre el seu futur, els veïns han acabat abandonant el plenari.

Fa una setmana l’Ajuntament va informar els veïns que els resultats de la inspecció tècnica per danys estructurals de l’edifici de la Teixonera es donarien a conèixer en el termini d’un mes, un període que els afectats voldrien més curt. Durant aquest temps, els veïns no podran tornar a casa. La majoria de famílies de la finca afectada s’allotgen de manera provisional a l’hotel Catalonia Park Güell.