L’Ajuntament va suspendre de feina i sou l’inspector aquest dimarts, quan va tenir coneixement que apareixien en la instrucció del cas. La titular del Jutjat d’Instrucció núm. 10, Míriam de Rosa Palacio, interrogarà els germans Agustín i Jesús H. el 14 de novembre per “gestions irregulars”, segons revelen algunes converses telefòniques intervingudes.

En la interlocutòria a la qual ha tingut accés EFE, la jutgessa indica que l’inspector Agustín H. podria haver “ofert informació que permetria eludir inspeccions”. A més, afirma que els dos agents van fer “una gestió personalitzada en relació amb els tràmits de llicència de grua” en un dels establiments de la xarxa on, a més, Antonio i Jesús H. accedien i consumien sense càrrec.

En el sumari, el jutge indica també altres actuacions irregulars. En una conversa telefònica, l’inspector Agustín H. podria haver ofert unes llaunes de cervesa intervingudes a un amic seu i, en un altre cas, la xarxa els podria haver proporcionat entrades per al partit del Trofeu Joan Gamper.

El jutge ha citat a declarar també Arturo R., que feia d’enllaç entre els empresaris i els cossos policials.

En aquesta macrooperació en contra de la prostitució s’han detingut 25 persones, entre elles quatre agents més de la Guàrdia Urbana.