Els lladres coneixien les víctimes i el seu domicili al carrer de Cànoves, a Sant Genís dels Agudells, gràcies que un d’ells havia estafat l’home de la parella venent-li un matalàs que mai no va arribar a rebre. Quan es va produir el robatori, el 20 d’octubre al matí, al pis hi havia la dona de la parella acompanyada d’una altra dona. Quan van sentir soroll al domicili, van apropar-s’hi per veure d’on provenia i un dels assaltants va colpejar fortament el pit d’una d’elles i les van tancar en una habitació.

Després d’haver agafat els objectes de valor del pis i diners en efectiu i a causa dels crits d’alarma de les dones, els assaltants van emprendre la fugida. Un d’ells, però, es va entrebancar i es va lesionar el genoll, fet que va impedir que s’escapés.

Ja al carrer, agents de seguretat ciutadana de la comissaria d’Horta-Guinardó van apropar-se al rebombori generat al voltant del lladre ferit i van comprovar que duia a sobre cinta americana, una navalla, guants, cordes, brides i una tela, a més de diversos objectes i diners de la casa assaltada, i el van detenir.

Més tard, una de les dones va reconèixer l’altre lladre i va explicar a la policia que era la mateixa persona que els havia estafat feia uns mesos. El 23 d’octubre els Mossos d’Esquadra van localitzar l’home a Rubí i també va quedar arrestat. Els detinguts, amb tres i cinc antecedents policials respectivament, van passar a disposició judicial i es va decretar l’ingrés a presó per a un d’ells.