Fa tres dies que el Centre de Serveis Socials de Ciutat Meridiana ha tornat a la normalitat després dels aldarulls que s'hi van produïr dimecres passat. Una quarantena de persones hi van entrar i van causar importants desperfectes. La majoria venien d'una manifestació que s'havia convocat una estona abans contra un desnonament. Van ser els mateixos treballadors del centre els qui van alertar la Guàrdia Urbana. L'Ajuntament ja ha presentat una denúncia. "Les entitats veïnals no justifiquen la violència ni els actes vandàlics, però creuen que el que va passar aquí dimecres és fruit de la situació de pobresa al barri i de la manca de resposta per part de l'administració". Aquest matí, els responsables de l'associació de veïns s'han reunit amb la síndica de greuges per exposar-li els problemes que hi ha a la zona. Asseguren que els serveis socials no poden absorbir totes les necessitats. FILIBERTO BRAVO, president de l'associació de veïns de Ciutat Meridiana "Hay personas que es que no tienen ni siquiera para comer. Los libros, a estas alturas del curso, hay niños que todavía no los tienen. Mientras el ayuntamiento esta vanagloriandose de lo que esta haciendo, la realidad esta muy lejos en nuestra zona". Tan el centre de serveis socials i els col·legis professionals com el de Treball Social o el de Psicòlegs han alertat que els treballadors, sovint, es veuen desbordats. Ara l'objectiu és calmar el clima de crispació. La FAVB, està fent de mediadora. LLUÍS RABELL, president de la FAVB "El problema no és el de vandalisme, el problema és el de la pobresa. El que cal és treballar per solventar i apaivagar aquesta situació límit que es viu a Ciutat Meridiana". Des de l'Ajuntament asseguren que de cara a 2015, s'incrementaran els recursos econòmics als 5 centres de serveis socials que hi ha a Nou Barris. Al de Ciutat Meridiana, en el que va d'any, s'hi han destinat més de 128.000 euros, la majoria en ajuts per a l'alimentació i material escolar.

Els responsables de l’associació de veïns de Ciutat Meridiana s’han reunit aquest dimarts amb la síndica de greuges per exposar-li els problemes que hi ha a la zona. Denuncien que els serveis socials no poden absorbir totes les necessitats que es concentren al barri. Ara mateix, la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) està fent de mediadora per rebaixar el clima de tensió que hi ha entre els veïns i els treballadors del Centre de Serveis Socials de Ciutat Meridana. Fa uns dies un grup de persones va entrar al centre i van causar alguns desperfectes a l’interior de la instal·lació: es van llançar bosses d’escombraries, ordinadors, una impressora i documentació.

Des de l’Ajuntament asseguren que de cara a 2015, s’incrementaran els recursos econòmics als cinc centres de serveis socials que hi ha a Nou Barris. L’any passat s’hi van destinar 771.135 euros, un total de 4.361 ajuts. A l’oficina de serveis socials de Ciutat Meridiana, en el que va d’any, s’han donat ajudes per valor de més de 128.000 euros, la majoria per alimentació i material escolar.