La FAADA ha explicat que el veí de Barcelona que va gravar el vídeo va trucar al moment al 112 i una patrulla dels Mossos d’Esquadra es va presentar al domicili de l’home. Segons la fundació, però, els agents van marxar del lloc en comprovar que la gata seguia viva sense fer-hi cap altra actuació.

En saber que l’animal seguia al mateix pis, el veí va decidir enviar les imatges que havia gravat a la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) que, en col·laboració amb la FAADA, van recórrer a l’Oficina de Protecció dels Animals de l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana, que va comissar la gata després que la dona del suposat maltractador confirmés els fets.

Segons la fundació, la Guàrdia Urbana ha obert diligències contra l’home, que haurà d’anar a judici. La FAADA i l’associació d’advocats per a la defensa animal Iuris Animal han explicat que es presentaran com a acusació particular. La gata es troba actualment en una casa d’acollida, després que un reconeixement veterinari confirmés que es troba en bon estat de salut.