Platja de Sant Sebastià de Sitges

L’anunci de l’Ajuntament de Barcelona de tancar les platges per Sant Joan ha provocat un efecte dominó en poblacions costaneres catalanes. Si la capital ho va fer públic el dia 10 de juny, dos dies més tard, el 12, ja s’havien sumat a la mesura ciutats com Badalona, Tarragona, Cubelles, Cunit o Mataró. L’endemà s’hi va afegir Castelldefels, i aquesta setmana ho han anunciat també Sitges i Vilanova i la Geltrú.

El tancament de les platges respon a la voluntat de reduir el risc de propagació de la covid-19, tenint en compte les aglomeracions que s’acostumen a produir a la platja durant la revetlla. En tots els casos es preveuen dispositius policials especials per evitar que s’hi accedeixi.

Platges obertes, però amb limitacions en altres poblacions

Altres poblacions costaneres han optat per deixar obertes les platges amb restriccions. Al Vendrell, per exemple, s’hi podrà accedir per consumir en xiringuitos però es prohibirà fer cap activitat a la sorra. O si ens fixem en les Terres de l’Ebre, la majoria de municipis hi permetran l’accés amb un reforç dels controls policials. La vigilància per garantir que es respecta l’aforament i la distància de seguretat a la sorra serà, de fet, el denominador comú dels municipis que permetran accedir-hi per Sant Joan.