Uns 400 veïns del Poble-sec s’ha manifestat aquest dijous per denunciar, diu l’Associació de Veïns del Poble-sec —que és qui ha fet la convocatòria—, les agressions sexuals, els robatoris, la sensació de poca seguretat i l’incivisme que pateix el barri, com les persones que es concentren a la plaça de la Santa Madrona i que els veïns han fotografiat a plena llum del dia.

La concentració ha sortit del Parc de Bombers de Montjuïc, sota el lema “Sec de solucions”, i ha transcorregut pel carrer de Piquer, fins arribar a l’avinguda del Paral·lel, que han tallat al trànsit durant uns minuts. Al final de la concentració, els assistents han llegit un manifest per demanar una solució concreta als principals problemes del barri.

 

Un manifest que ha generat divisions

Segons el portaveu de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec, Sergi Gàzquez, els problemes es generen en part per la situació dels menors no acompanyats que malviuen en campaments, especialment situats a la falda de Montjuïc i al Parc del Mirador del Poble-Sec, i que “suposen una emergència social que s’ha de solucionar”.

Unes quaranta associacions del barri, amb la colla castellera del Poble-Sec al davant, han publicat un manifest en el qual rebutgen el de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec perquè, diuen, “promou una concentració amb connotacions racistes i alarmistes” que contribueixen a la criminalització dels menors nouvinguts.

Els veïns concentrats demanen també més presència policial, tot i que estan satisfets amb la policia de barri, troben insuficient els 11 agents que patrullen a tot Sants-Montjuïc. Els veïns reclamen més presència a peu dels agents per evitar els robatoris i furts que cada cop, denuncien, es cometen amb més violència. Per mirar de posar a fre a aquesta sensació d’inseguretat demanen també una taula de seguretat integrada per policia, ajuntament i associacions per proposar solucions conjuntes. La propera acció dels veïns serà el proper dimecres, 20 de març, a les 18 h a l’Escola Mossèn Cinto Verdaguer, aprofitant el Consell de Barri.