Fa un mes que els 11 agents que formen part de l’Equip de Policia de Barri treballen a Sants-Montjuïc. Per formar part d’aquest cos van rebre una formació específica i multidisciplinària. Aquestes setmanes els han servit per fer una primera presa de contacte amb les diferents entitats veïnals i comercials, unes  trobades molt útils per a la feina d’aquests policies. “Nosaltres fem molts seguiments. Els veïns i els comerciants estan a peu de barri i coneixen millor el territori que nosaltres. Si ens fan arribar les seves inquietuds, nosaltres podem treballar per prevenir els problemes“, asseguren els agents de referència als barris del Poble-sec i Sants.

Les trobades no només faciliten la feina policial, les entitats veïnals també fan una valoració molt positiva del desplegament d’aquestes patrulles. “Els tens més a mà i això ens beneficia tots. La proximitat i la facilitat de relació ho és tot”, afirma Màxim Montori, membre de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Les peculiaritats del districte

Cada zona de la ciutat té unes problemàtiques sobre les quals s’ha d’actuar. Segons els agents, Sants-Montjuïc és un districte amb un índex alt de sensellarisme, una ocupació molt intensa de l’espai públic i una zona conflictiva d’oci com és la muntanya de Montjuïc.

Amb el desplegament de la policia de barri a Sants-Montjuïc i Ciutat Vella, ja són cinc els districtes que disposen d’aquest servei. Està previst que a finals d’any també s’estengui als districtes de Gràcia, Horta-Guinardó i les Corts, i que a principi del 2019 ho faci a Sarrià – Sant Gervasi i l’Eixample.