L’Agrupament Escolta Antoni Gaudí

es va formar fa 63 anys a l’entorn de la parròquia de la Sagrada Família. Des d’aleshores, ha disposat d’un espai on reunir-se i fer activitats dins del recinte del temple. Ara, però, la parròquia ha decidit que vol donar altres usos al local i ha comunicat al cau que ja no els pot continuar cedint l’espai. L’Ajuntament els proposa integrar-se a la Fàbrica del Sucre però, sense una data concreta per al trasllat, el cau tem quedar-se sense local durant un temps.

Sense vincles religiosos

Fa tres mesos, el mossèn de la parròquia de la Sagrada Família va comunicar a l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí que haurien de deixar les instal·lacions parroquials. L’església vol donar altres usos al local que, fins ara, els cedia. “No se’ns ha donat un termini fix de quan hauríem de marxar” explica Cora Alavedra, secretària del cau “i no ens van donar tampoc cap alternativa.”

Des del temple expliquen que fa 30 anys que el grup es va desvincular de la delegació diocesana d’escoltisme i, tot i això, els han permès continuar al local.

Espai a la Fàbrica del Sucre

Els responsables del grup escolta han demanat ajuda a l’Ajuntament, que els ha ofert integrar-se a la Fàbrica del Sucre que, tot i que queda lluny, és al barri. El problema és que no saben quan hi podran entrar i això els podria deixar sense local durant un temps. Els preocupa perquè mouen molts joves com explica Marc Arnau Algora Fernàndez, tècnic de l’agrupament:”Som en total unes 120 persones, 90 infants i joves i 30 persones del consell de l’agrupament.”

Ara, l’objectiu del cau és poder mantenir-se als locals parroquials fins que puguin entrar al nou espai.