Cartell de convocatòria de la manifestació durant la vaga pel clima del 15 de març

El moviment estudiantil Fridays for Future convoca una vaga el 15 de març, una “vaga pel clima“, que també arriba a Barcelona. A la ciutat, l’acte central serà una manifestació, que sortirà a les 12 h de la plaça de la Universitat amb el lema “Emergència climàtica”. Fa unes setmanes més de 200 persones ja es van concentrar a la plaça de Sant Jaume per demanar als estudiants que se sumin a la vaga.

Greta Thunberg, l’origen de la vaga del clima

Es tracta d’una crida d’àmbit internacional que s’inspira en l’exemple de la jove sueca de 16 anys Greta Thunberg, que des de fa mesos cada divendres deixa les classes per concentrar-se davant el Parlament de Suècia.

Diverses organitzacions com el Sindicat d’Estudiants o Ecologistes en Acció s’han sumat a la vaga. Denuncien que “la lluita contra la destrucció del planeta s’ha convertit en una qüestió de supervivència vital“. També fan referència a l’últim informe de l’ONU sobre el canvi climàtic, que estima que “la humanitat té 12 anys per evitar un desastre ambiental catastròfic”. L’any passat ha estat el quart més càlid des del 1850 i en els propers cinc anys es preveuen temperatures rècord en les grans ciutats.