El major i excap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha retret a l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn, algunes declaracions que va fer abans del referèndum de l’1 d’octubre. En la seva compareixença com a testimoni en el judici del procés, ha dit que “algunes” van causar “bastant malestar” dins el cos policial perquè “confonia” la gent pel que fa al paper dels Mossos d’Esquadra i “donava la impressió del que no era”. En aquesta línia, ha afegit que Forn “va donar una imatge que va alimentar alguna cosa que crec que estem pagant i que no s’adequa a la realitat”.

[vc_column][vc_btn title=”EN DIRECTE: Judici del procés” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/judici-proces-directe/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column]

Així ha justificat la declaració d’aquest dijous al matí en què ha acusat Forn d'”irresponsable”. Concretament, ha dit que va veure “un punt d’irresponsabilitat” quan va dir als mitjans de comunicació que els Mossos d’Esquadra garantirien la votació de l’1 d’octubre amb normalitat.

[vc_btn title=”ÚLTIMES NOTÍCIES: Judici presos polítics” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/judici-presos-politics/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209456058{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;border-radius: 5px !important;}” el_id=”caixa-negra”]

“Ens va dir ‘feu la vostra feina'”

Ara bé, al llarg de tota la declaració, ha assegurat que l’exconseller no va incidir en cap decisió policial respecte al dispositiu de l’1-O. “Ens van dir ‘feu la vostra feina'”, ha assegurat el major, que també ha dit que no els van donar cap pauta per actuar. A preguntes de la fiscalia, Trapero ha explicat que el mantenia informat de les decisions i passos que es feien, però que sempre era “a posteriori” i que mai no se li va presentar cap esborrany perquè el validés.