La ciutat en creixement presenta, de vegades, imatges impactants. Al barri de Provençals del Poblenou s’ha format un assentament de barraques al costat dels hotels de luxe de l’avinguda Diagonal. Els veïns dels blocs del davant alerten que hi viuen famílies i també alguns infants. Expliquen que sovint hi ha baralles i reclamen solucions. Des de l’Ajuntament diuen que coneixen la situació i que n’estan pendents, però que no tenen potestat per desallotjar-lo.

Els veïns dels quatre blocs del davant del descampat on ha crescut l’assentament expliquen que els primers ocupants van arribar a l’estiu, després que se’n desallotgés un altre a tocar de la plaça de les Glòries. Diuen que, des de llavors, s’han format una trentena de barraques on malviuen diverses persones en condicions precàries.

Baralles i situacions de risc

Els representants veïnals alerten que sovint es produeixen situacions de risc. “Baralles contínues” explica una veïna que prefereix no identificar-se “també hem vist l’ambulància, la policia i els bombers han vingut inclús a apagar focs. És un perill.” Per tot això, reclamen solucions. La mateixa veïna insisteix que “no ens acaben de donar una explicació. Ja no diem una solució, ja sabem que és molt difícil però almenys que veiem que es fa alguna cosa.”

No hi ha solucions ràpides

Des de l’Ajuntament han respost als veïns dient que coneixen la situació i en fan un seguiment des de la Taula d’Assentaments del districte de Sant Martí per poder observar les condicions de seguretat i salubritat. Tot i això, afirmen que les gestions per poder solucionar el tema són delicades i necessiten temps, malgrat que s’han ampliat els recursos per fer front a l’exclusió social i les situacions extremes. Afegeixen que la decisió de desallotjar un solar no correspon al consistori.

Els veïns reclamen una solució. Esperen que es puguin reallotjar els ocupants de l’assentament en unes condicions millors. També que s’iniciïn al més aviat possible les obres dels projectes previstos al terreny, situat just davant de Can Ricart.