Nou capítol del cas dels solars de les Drassanes, situats al portal de Santa Madrona. La plataforma veïnal que defensa que s’hi faci habitatge públic ha anunciat que impugnarà davant de la justícia la llicència d’obres que ha de permetre construir una residència d’estudiants. De moment, encara no s’ha atorgat, però diuen que l’Ajuntament de Barcelona ho farà de manera imminent. El beneficiari serà un empresari hoteler que s’encarregarà de dur a terme el projecte, després que l’opció de l’hotel quedés descartada.

Una normativa publicada 19 anys després d’aprovar-se

Salvem les Drassanes afirma que l’Ajuntament de Barcelona ha actuat “il·lícitament” per accelerar la llicència d’obres. Concretament, asseguren que el govern municipal acaba de publicar fa només 15 dies l’ultima versió del planejament del 2003, que permet dur a terme el projecte. Fa uns mesos l’entitat va denunciar que el text, mai no havia estat publicat a cap butlletí oficial i que, per tant, l’opció de construir habitatge social prenia força.

Ara creuen que, amb la publicació d'”amagat”, s’està intentant “resoldre el tema de la forma més barroera”. A més, lamenten que el consistori no hagi aprofitat l’oportunitat per “blindar l’habitatge públic” en aquest punt de la ciutat. La plataforma també denuncia que el projecte de planejament no respecta el 25 % d’habitatge protegit (com si feia la memòria de l’articulat del text) i per això diuen que també el portaran a la justícia.