La sentència anul·la el pla d’usos del govern de Xavier Trias i deixa en vigor el del 2010, més restrictiu. Janet Sanz ha explicat que el jutge conclou que el document urbanístic no garanteix l’equilibri entre les places hoteleres i el dret a l’habitatge. A banda de les llicències en tràmit, la tinenta d’alcalde ha dit que la sentència estableix que els projectes que en van obtenir una amb el pla d’usos del 2013 no n’haurien de tenir i, per això, ha anunciat que es revisaran tots els permisos donats.

Tot i això, Sanz ha admès que les revocacions de projectes ja en marxa no són fàcils i ha acusat el govern anterior de fer un “nyap urbanístic”, que ha advertit que “pot costar diners a la ciutat”. La intenció del consistori és ara parlar amb el promotor de l’hotel i els veïns de la zona per veure què es pot fer en aquest solar de les Drassanes. La voluntat municipal és fer-hi habitatge social, però la qualificació actual no ho permet.

El promotor anuncia accions jurídiques

En un comunicat, el Grup Praktik, promotor de l’hotel, ha anunciat que tirarà endavant “totes les accions jurídiques necessàries” per obtenir la llicència. En l’escrit, asseguren que atorgar aquests permisos és un acte reglat i que l’Ajuntament no té discrecionalitat per no fer-ho. El Grup Praktik lamenta el tracte “incorrecte i prepotent” del consistori i assegura que l’hotel projectat és avantatjós pel barri.

Opinions veïnals enfrontades

La plataforma Salvem les Drassanes ha celebrat l’anunci que l’Ajuntament no donarà la llicència a aquest hotel. “Per nosaltres marca un abans i un després”, ha dit Miquel Martín, que ho veu com “una victòria col·lectiva” de totes les persones que s’hi han oposat. En canvi, des de l’AV Arc del Teatre, Eduardo la Vega ho considera “una notícia greu” perquè confiaven que l’hotel ajudés a revitalitzar el comerç del barri i dotar-lo de seguretat.

Des de l’oposició, el grup Demòcrata adverteix que “s’està a punt de creuar la línia vermella de la prevaricació”. Així ho ha dit el regidor d’aquest grup, Jordi Martí, en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé91fm, on també ha assegurat que “el més segur és que s’acabi donant aquesta llicència i que els barcelonins haguem de pagar milions d’euros en concepte d’indemnització” perquè la sentència encara no és ferma.

Escolteu-ho aquí: