El solar de Drassanes, ubicat entre els carrers del Cid, de Mina i del Portal de Santa Madrona, s’ha de convertir en una residència d’estudiants. El projecte, però, topa de ple amb el veïnat, que denuncia que no es respecta el 25 % d’habitatge protegit. Per això, aquest dissabte han convocat una acció de protesta amb el lema ‘Habitem Drassanes’: han dissenyat amb peces de cartró els habitatges que els agradaria que ocupessin el solar a partir d’ara.

L’espai en qüestió són dos solars en els quals està previst construir-hi dos edificis que ocuparan 4.621 metres quadrats i que allotjaran uns 350 estudiants. També hi haurà dues plantes subterrànies per aparcaments.

El veïnat amenaça de portar el cas al jutjat

Els solars de les Drassanes fa anys que generen controvèrsia. S’hi havia de construir un hotel de luxe, però la plataforma Salvem les Drassanes va denunciar irregularitats en la tramitació urbanística del macrohotel i, el 2017, la pressió veïnal va aconseguir que l’Ajuntament de Barcelona denegués els permisos per construir-lo. El 2020, el consistori va començar a tramitar la llicència per construir-hi una residència d’estudiants.

Els veïns insisteixen que, si s’aprova la llicència, l’impugnaran i presentaran un contenciós administratiu, a més de seguir amb accions de denúncia i reivindicació.