El projecte guanyador per al futur mercat provisional d’Horta, proposat pels arquitectes Pere Joan Ravetllat i Carles Enrich, té la singularitat que, una vegada hagi complert amb la seva funció de mercat provisional se n’aprofitarà l’estructura per a la zona verda que hi ha en l’espai on s’ubicarà la infraestructura provisional.

La construcció es mantindrà al mateix lloc i s’utilitzarà per a la dinamització de la zona verda. Es farà un reaprofitament parcial de l’estructura de fusta, la urbanització de l’entorn i les plaques fotovoltaiques. Això permetrà un estalvi del 40 % del desmuntatge del mercat provisional i del 90 % del futur parc.

Un equipament sostenible

El mercat provisional constarà d’una estructura de fusta que s’ubicarà entre els carrers de Porto i de Lisboa i tindrà 1.400 metres quadrats. D’aquests, 1.030 acolliran els establiments comercials i els altres 374 metres quadrats es destinaran a les zones logístiques. Tot l’equipament serà sostenible, ja que s’ha previst reutilizar materials i aprofitar recursos naturals com l’aigua de la pluja, que es farà servir pels lavabos, la neteja i el rec. L’obra costarà 2,22 milions d’euros.

El futur Mercat d’Horta

Quan l’espai provisional estigui enllestit i s’hi hagin traslladat els paradistes, començaran les obres de renovació del Mercat d’Horta, que duraran 24 mesos. En aquests treballs es conservarà l’estructura de formigó i s’hi farà un tancament de vidre que permeti veure’n l’edifici. A l’interior, es reordendarà la sala de vendes, s’ampliaran els passadissos i se’n milloraran els accessos. A més, s’incorporarà una zona d’autoservei de venda de productes que no siguin frescos i a les plantes soterrades s’hi farà un aparcament i els espais logístics.