Si a les platges hi ha banyistes, als banyistes s’hi acosten els venedors. Venedors ambulants de llaunes, de mojitos i de qualsevol beguda que serveixi per combatre la calor. És una imatge habitual de l’estiu al litoral de la ciutat, amb la diferència que aquest any, no és precisament un estiu habitual.

Alguns responsables de guinguetes han fet càlculs de què els està costant aquesta pràctica enguany. I un dels que ho ha fet és Riccardo Contemi, del Mamma Beach, a la platja de Sant Sebastià. Assegura que “els llauners siguin a les platges venent ens suposa perdre un 30 % de les vendes”.

Contemi recorda que “ja sabem molt bé com es preparen aquests mojitos i a on es guarden”, en referència a les males condicions sanitàries amb què es manipulen aquestes begudes.

Més presència policial

Des del litoral apunten que “fa falta presència policial” a peu de sorra. Riccardo Contemi assenyala que a aquestes alçades del mes d’agost s’ha relaxat la vigilància policial: “he notat que les dues primeres setmanes d’agost, la policia va ser més dura, però sembla que s’hagi acabat l’estiu”, lamenta.