Vacunació de covid-19

Catalunya ha arribat als 10 milions de vacunes contra la covid-19 administrades. Aquesta xifra recull totes les dosis que s’han punxat als punts de vacunació massiva, als Centres d’Atenció Primària, als hospitals i a la resta de punts mòbils que s’han desplegat pel territori català els darrers mesos.

Segons dades de Salut, el 74,1 % de la població de més de 16 anys ja té la pauta completa de vacunació i més de cinc milions i mig de ciutadans ja estan vacunats amb una dosi. Ara, Salut projecta els seus esforços en vacunar la gent més jove, amb la intenció d’arribar a l’inici del nou curs escolar, al setembre, amb el màxim de persones vacunades possibles. Per aconseguir-ho, el departament ha engegat aquesta setmana una campanya amb el lema “Tu que pots, vacuna’t ARA contra la COVID. La pandèmia no fa vacances”.

Baixa el ritme de vacunació a l’agost

L’arribada de l’agost i, per tant, de les vacances per a molts, ha provocat una disminució del nombre de vacunes administrades i del ritme de vacunació. Salut lamenta que, tot i disposar dels professionals i les dosis, la població hagi prioritzat marxar de vacances i alerten d’una “falsa seguretat enfront de la covid-19”. La secretària de Salut Pública del Departament de Salut, Carmen Cabezas, recorda que calen “persones que vulguin vacunar-se i que ho prioritzin” i alerta que “el moment és ara”.

A Catalunya, la variant delta ja és la majoritària i això, per Salut, encara posa més de manifest la necessitat d’arribar com més aviat millor a la màxima immunitat. Això, però, podria ser complicat, segons Cabezas.