Les entitats veïnals de l’entorn de la plaça de les Glòries reclamen a l’Ajuntament que acceleri la construcció d’habitatge públic a la zona. Critiquen que s’estan construint molts pisos privats però que els habitatges públics “brillen per la seva absència”. Per això, les associacions veïnals del Poblenou, Fort Pienc, Sagrada Família i el Clot – Camp de l’Arpa plantegen al consistori un pacte per l’habitatge públic a Glòries, que garanteixi un mínim de 600 pisos públics de lloguer a la zona.

“Glòries és la gran esperança en habitatge per als barris del voltant”, ha afirmat Miquel Catasús (AV Clot – Camp de l’Arpa) en una roda de premsa una setmana després que el govern municipal posés data per acabar els túnels de Glòries i anunciés un pla urbanístic per ubicar una escola i 562 pisos, un terç dels quals serà protegit. Les entitats veïnals, però, consideren que en aquest pla se’n podien haver previst més de protegits. També critiquen que a l’anomenada illa Glòries, al costat dels Encants, hi pot haver més habitatge públic del que s’ha previst.

Fonts municipals han explicat a betevé que a l’entorn de Glòries hi haurà uns 900 habitatges públics entre les promocions ja fetes i les previstes. L’Ajuntament recorda que ja no s’impulsen habitatges protegits de venda en sòl públic i que s’aposta per la promoció delegada per agilitzar la construcció de pisos socials sense perdre mai la titularitat del sol.

Més compromís amb els equipaments

Les entitats veïnals també han denunciat incompliments del Compromís per Glòries signat el 2007 pel que fa als equipaments de barri previstos. Per això, han reclamat al govern municipal un document que actualitzi els acords del 2007 amb un detall del calendari i el pressupost per cada equipament pendent. Entre d’altres, volen garanties pel centre de formació professional (que l’Ajuntament situa al solar de l’edifici Ona), el poliesportiu del Poblenou – Fort Pienc i els equipaments a l’entorn de la Farinera.

Trànsit i contaminació “inacceptables”

Les associacions veïnals de Glòries s’han mostrat precupades per la contaminació de la zona i el trànsit. “Els índexs són inacceptables”, ha denunciat Jaume Badenes, de l’AV Poblenou, que ha demanat saber quines previsions de mobilitat té l’Ajuntament a la zona per no sobrepassar els nivells que fixa l’OMS. Els veïns recorden que es va pactar que, d’entrada a la ciutat, el túnel de Glòries tingui només dos carrils per al trànsit privat i un per al transport públic, i avisen que seguiran atents perquè es això es compleixi.