Els veïns volen que els confirmin el nombre de pisos de lloguer que hi haurà a la zona de les Glòries. Està previst construir-hi 238 habitatges durant el proper mandat. L’Ajuntament ja ha advertit que n’hi ha d’haver alguns de venda en dret a superfície per poder finançar el projecte, però no n’ha concretat el percentatge. L’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa demana als partits polítics que es comprometin a destinar el màxim nombre de pisos al lloguer social.

Els veïns reclamen més pisos de lloguer

El projecte, anomenat Illa Glòries, preveu construir quatre blocs de pisos entre la Gran Via de les Corts Catalanes, el carrer de Los Castillejos i la plaça de les Glòries. Es farà en un solar municipal i suposarà més de 200 habitatges públics nous de cara al proper mandat.

Els veïns fa temps que reclamen que la totalitat dels pisos siguin de lloguer “perquè sinó el que ens trobarem és que la ciutat pràcticament no té habitatge públic de lloguer”, diu Miquel Catasús, de l’associació veïnal. Tot i això, van arribar a un pacte amb l’Ajuntament per agilitzar l’operació. Segons els veïns, aquest acord preveia destinar un 80 % dels pisos al lloguer i un 20 % a la venda en dret de superfície per facilitar el finançament.

Pisos de venda per finançar el projecte

Ara, el consistori diu que encara està estudiant la situació, però que les opcions amb què treballa preveuen un percentatge de pisos destinats al lloguer menor al 80 %.  Segons ha explicat el regidor d’Habitatge i del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, ara mateix s’estudien dues possibilitats per assegurar la viabilitat econòmica del projecte: “75 % de lloguer i 25 % dret de superfície en aquests 250 habitatges. O 50 % i 50 %. Només hi ha aquestes dues possibilitats”, diu Montaner.

Per la seva banda, una de les associacions de veïns de la zona, la del Clot – Camp de l’Arpa, ja ha anunciat que no accepten aquests percentatges i demanen als partits polítics que portin aquest tema al programa electoral per a les properes municipals situant-se de forma clara.